Darah keluar masa buang air kecil

Salam smua..boleh tahu tak, normal ka bila kencing keluar darah sekali? Sebab bahagian bawah perut saya pun tengah sakit 2 hari yg lalu. Skrng 6w 2d#ingintahu #bantusharing Update trbaru..sy kna tahan di wad hospital..mula ii gi klinik then check kencing then doktor pun srh gi hospital utk pantau..rasanya lah

4 Balas

Jumpa doktor secepat mungkin. Sbb 6w msh awal. Pelbagai kemungkinan dpt berlaku. Antaranya y bahaya, ectopic pregnancy. Kalau awk tanya d media sosial, bdn lain2, x sama, drh pun msg2 kena bg gmbr tgk sm ke x dgn awk punya. Byk mana. X tahu. Jd xblh nk kata sama. Scan result. Blood result. Check up oleh doktor. Semua belum tentu sama.

Better pergi check doctor. Macam saya haritu pun sama macam sis keluar darah masa kencing. Masatu saya 11w.. Saya pergi check doctor, kena makan ubat kuat rahim, dephaston and bed rest alhamdulillah takde dah darah.. Skrg dah 14w 3d.. jangan biarkan tau.

Kalau kluar selain dari keputihan tak normal sis, kne jumpa doktor bagitahu ye. Moga takde apa2 yg memudaratkan🤲🏻

saya pon... saya Kalau buang air besar, Dr pon bagi duphaston. alhamdulillah ni dah kurang