Dikutuk anak kulit hitam

Salam semua, Saya nak mengadu. Saya baru beranak anak sulung, baby nak masuk 3 bulan. Baru2 ni ada family gathering belah suami, baby saya first time nak jumpa ahli keluarga besar. Ada sorang cakap baby saya hitam depan saya.. depan org ramai. Time tu saya senyum2 je kat muka, tapi dalam hati Allah saja yang tahu sedihnya hati seorang ibu. Ya Allah remuknya anak dikutuk camtu depan2. Kesian anak saya.. terus sy ambik baby masuk kereta, bgtau diorang saya nak menyusu baby. Tapi masuk je kereta saya peluk anak, saya menangis teresak2 sampai mata bengkak. Dah la sakit beranak belum hilang.. nak dapat anak sulung ni bukan nya senang. Mcm2 dugaan juga Benda ni mungkin tak sensitif bagi sesetengah org.. tapi untuk saya sgt sensitif sbb dari kecil dikutuk2 dikeji sbb gelap. Adik bradik lain dapat layanan yang special2 je, saya dilayan mcm tidak wujud. Di sekolah pun saya dilayan endah2 tak endah dengan cikgu. Dari saya lahir lagi org kata hitam. Apa yg ibu saya rasa time lahir kan saya, skrg saya rasa jugak. Ya allah.. mudahkan la urusan anak ku dikemudian hari. Berikan lah kekuatan untuk dia apabila dihina dikeji. Ibu mintak maaf sbb awak ikut kulit ibu. Ayah kulit cerah sbb keturunan cina. Anak ibu comel paling comel, paling bijak. Peringatan untuk semua.. jgn senang2 kita tegur fizikal org. Tambah2 tegur bayi baru lahir depan ibunya. Gemuk kurus putih hitam semua ciptaan allah. Kita taktau org tu ada trauma, apa yg dia lalui. Salam#firstbaby

43 Balas

eeeee saya pulak yg Geram membaca ni...hdikdhfkdkfhdkndjfd mulut org Tu takde insurance..sabar ya awak...saya faham sgt emosi awak..sama la Kita..cumanye anak saya kulit cerah tapi ade tanda lahir Di pipi ..Bukan besar pun..Tu pun ade mulut yg tak makan Saman...saya pun first anak ni..dah la Lepas 5 years kahwin baru dpt...awak tau saya nak Sedap kan hati saya bila org kata ...saya cakap ape tau..."alhamdullilah...tanda lahir ni kurniaan Allah .special...Allah lebih mengetahui"... haaaa senyap mereka...🥰🥰