HB LOW

Salam semua.. sy pregnant ank pertama, masalah sy skrg hb makin low, apa lg cara nk naikkan hb, dari awal buka buku 10.8 skrg dh masuk 21 minggu hb 9.4 saja. Doktor pun dh tukar ubat kpd zincofer.

19 Balas

masa first saya pergi buat buku then nurse check hb saya pun low 10 je pastu nurse bagi ubat ' iron tablet ' and lepas dua minggu saya datang untuk checkup, hb saya dah naik 12.1 😊

4y ago

Sblm with plain water sj sy. I didnt take it with juice or sunquick. Ohh... Mkn kerang sgt membantu. Sy x blh mkn hati. Tp make sure xde alahan and cook it well