First time mom to be

Salam semua. Saya nak minta pendapat. Antara Hospital Klang dan Hospital Shah Alam, mana lagi recommended untuk bersalin? Siapa2 boleh share sekali pengalaman bersalin di hospital di atas Terima kasih 😁

2 Balas

Wslm, sy takde pengalaman melainkan Hospital Putrajaya, cumanya sy banyak dgr dr kwn kwn yg deliver kt situ. Yg deliver kt HTAR ramai puas hati, lg lg bangunan baru tu katanya mmg khas utk ibu dan anak kan. Hospital Shah Alam mixed review, ikut nasib dpt nurse mulut tk best jd tk best la pengalaman. Tp klu dpt yg baik, seronok sgt deliver kt situ kata kwn sy.

Hospital klang tak pernah. Tapi pengalaman bersalin anak pertama dekat hospital shah alam memang best. Nurse tolong mandikan, ikatkan rambut, chargekan phone, cucikan buah, ajak borak, macam2 lah. Siap pinjam hotspot nurse lagi🤣 Haritu kena admit kejap sebab monitor bp pon dapat layanan baik lagi. Harap2 bersalin second ni dapat doc & nurse yang baik2 lagi