Doakan saya dan kandungan

As salam semua.. Saya ada pengalaman gugur dua kali sebelum ni diawal2 pregnancy .. Sebelum tu saya ttc hampir 4 tahun jugak.. First gugur sebelum dpt ank yg skrg.. Masa preggy kt ank yg dh umur 1 thun 7 bln ni pun.. Saya pnh bleeding di awl pregnancy msa 5 weeks.. Dpt ubt kuat rahin dari klinik swasta.. Alhamdulillah dh setahun lbh dh ank saya.. Then thun lps saya keguguran jugak.. Masa tu 5 weeks jugak.. Check upt sbb xdtg period.. Tgh hri mcm tu check upt 2 line.. Ptg trus turun darah ckit2.. Pegi klinik swasta scan nmpk kantung.. Doc bg ubt kuat rahim, vit, asid folik.. Tp xdak rezeki jugak esk tu gugur jugak.. Dua hari lps saya check upt lps xdtg period.. Alhamdulillah masih dikurniakan kesempatan sekali lg oleh Allah, upt 2 line. Namun, skrg klu kira2 baru 4weeks mcm tu.. Saya dh start mkn asid folik n vitamin yg doc bg masa gugur thun lps.. Sbb ada lg baki byk.. Tp saya tak berani nk mkn ubt rahim baki yg ada sbb doc pnh ckp klu kndungan mmg xmnjdi ubt kuat rahim tu akn membantu kndungan tuk turun lg mudah.. Skrg saya jd takut nk mkn.. Plan 7 weeks mcm tu baru nk pegi scan pengesahan kandungan. Minggu depan cukup 5 weeks bg saya waktu yg penting sbb time 5 weeks tu saya akn bleeding di setiap kandungan yg sebelum ini.. Tolong sgt doakan xdak bleeding dh tau tuk kandungan yg skrg. Saya mintak doa semua ye yg ada.. Doakan kandungan saya kali ni kuat n menjadi mcm abang nya.. Ada rezeki dpt baby girl pulak ke kan kali ni🤭.. Doakan saya n kandungan sihat n selamat, sempurna kejadiannya dan dalam lindungan Allah selalu.

Doakan saya dan kandungan
5 Balas

saya pun mcm pernah macam ni. 4x gugur paling lama bertahan hanya sampai 5 minggu. sekarang tengah pregnant lagi, walaupun dah masuk 6 minggu tapi masih lagi takut², sbb takut jadi lagi mcm sebelum ni. risau sangat²

Alhamdullillah..tahniah awk .. smoga kandungan kali ni bertahan kuat ..sy juga pregnant 6 week smoga dipermudahkan segala urusan buat kita 🤲🏼🤍

aaamiin.. aamiin Moga Allah Taala pelihara puan&anak dalam kandungan Puan sehingga selamat melahirkan… 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

aminnn sis.. moga kandungan sis selamat kalini dan sempurna sifatnya 🤲🏻

amenn, semoga dipermudahkan semua urusan momy