Kerap scan.

Salam semua nak tanya bahaya ke kalau kita selalu scan baby. Ade kesan ape ape ke pada dia. Scan dalam sebulan sekali macam tu.

21 Balas

Scan ultrasound x bahaya pada baby. Cuma dia akn buat mak jadi anxious n neves. Cth mcm sebulan skali scan, tp mcm size sama je x naik or berat sama je. Mmg kadar pertambahan berat bayi berbeza ikut fasa. Jd mungkin itu normal bg bayi anda, tp mungkin Dr x inform Dan anda akan risau lebih