Macam mana cara buka buku pink

Salam semua. Mohon bantuan, utk tahun 2023 ni boleh walk-in ke KK atau perlu buat appt utk buka buku pink?#pleasehelp #firsttimemom

3 Balas

Kena call kk utk booking appointment. Diorang akan tanya dah berapa weeks and akan bagi tarikh bila kena dtg. Bawak sekali dgn dokumen diorang nak. Ada kk suruh scan luar dulu then nanti masa appointment bawak sekali gambar scan tu. Ada yg suruh dtg ikut tarikh yg diorang bagi then kena repeat balik upt utk diorang confirm kan pregnancy. Setiap kk lain2 Kalau nak walk in boleh tapi mcm buang masa sbb nanti diorang akan bagi tarikh lain utk dtg full check up.

Kalau sy terus walk in. Sy double confirm pregnancy dgn KK. Lps confirm, dapat tarikh appointment utk buka buku pink. Tu je.

Kalau saya call dulu , then bru pergi kk .. sbb kdg2 tkot app penuh je .. dia akan tnya kndgn da berapa week ?