Pengalaman first time bagitahu parents yang kita pregnant? Macam mana & bila????

Salam semua, Alhamdulillah saya dah pregnant 4minggu 💪 Baru je tahu semalam & jumpa doc. Cuma nak tanya bila masa sesuai untuk kita cerita/bagitahu parents the good news??? Sebab awal lagi kan, tak nak letak harapan sangat, since saya sulung, ini kiranya cucu sulung parents. Macam suami saya suggest tunggu bila dah scan first time nanti, baru bagitahu parents. Boleh share tips atau pengalaman semua? #seriusnanya #firstmom #firstbaby #ingintahu

38 Balas

Pengalaman saya sebaik sahaja check upt positif, terus call mak, ayah & mertua bagi taw pregnant. Waktu tu dah 5 minggu. Kongsi berita gembira (cucu sulung) dan waktu call tu boleh la minta tips dengan mak apa perlu buat untuk jaga kandungan. First time to be mom banyak benda tak tahu. Lagi pun mak2 kan lagi banyak pengalaman daripada kita.

2y ago

Itu la..😳maybe excited, setahun lebih ttc. Alhamdulillah..sekarang kandungan dah masuk 14 minggu. Hanya keluarga & adik beradik sahaja yg tahu. Btw tahniah ye awak & jaga diri ❤️