Wajib gunting ke anak sulung ?

Salam selamat petang mommies yg baik hati semua .. maaf nak tanya memang wajib gunting ke kalau beranak anak first .. sebab nurse kat kk tadi ada bagitau dia akan gunting .. kita dengar jadi takottt la jugak kan 😌😌and ada ke kat sini beranak anak sulung xkoyak , xkena jahit ? Boleh kongsi x pengalaman , any tips ke untuk mudah bersalin .. dalam teruja dan taksabar nak jumpa anak , berdebar jugak rasanya .. hihii 😁

36 Balas

klau x nk koyak jgn angkat punggung... then urut bhgian permukaan serviks, kerap kn bersama suami, cepat bukaan selalu buat sujud, punggung naik ke atas..