Hb Low

Salam. Saya kandungan 22 w. Hb sy low. Nurse kk bagi iron dan folid asid utk dimakan. Sy dah cuba makan makanan yg bole membantu hb naik . Bila sy chck hb makin turun . Apa perlu sy buat ya utk naik kan hb. Skrg sy kerap kebas kaki dan tangan. Kadang nak berdiri pun tak boleh lama.

21 Balas

Try minum ribena atau makan tembikai n jambu batu... Hb saya masa booking 11.0 afta 2 weeks checkup dah naik 11.06. Saya muntah teruk pun hb naik tapi berat badan dah turun😞😞

Saya dah 25 weeks and hb sy 12.6. Nurse kk cuma bagi iron n folic asid tp sy amalkan minum jus dailymama setiap pagi sbg tambahan sebelum checkup dgn kk.

sy 17w dh 7.9 hb sy...zincofer sy mkn pun spt xmemberi pape kesan,zat besi tggi tp hb tetap low..sy beta thalasemia trait.

Kisah sama..Sy 23week...HB low..bg ubt kena mkn dua biji...nurse srh mkn kerang...bayan rebus Pon boleh..

Sy makan buah naga merah.. Hb cantikk. Bila dah lama tak makan, drop sikit.. Cuba la..

Sy mkn ubat iron tu dgn pati delima gulsan..alhamdulillah hb xtrun dh lepas tu

4y ago

Bancuh skit dgn air masak..sbb dia agak masam..tp sedap.. Setakat ni sy cek hb ok alhamdulillah..xtrun lg..iron tu nurse surh mkn dua kali..satu pg..satu mlm

Makan jambu batu, kurma dan bayam. InsyaAllah mudah2an naik

Blh makan buah naga, jambu batu, bayam, kerang

Kisah kita sama la😭

makan jambu batu