Susu FM baby muntah air terjun

Salam.. saya ade try bg susu dupro dekat baby saya (49 hari) tapi lps minum habis..2jam lepas tu muntah macam air terjun.. sekarang bg s26 pun sama jugak..ade pernah yg lalui? Susu fm ape yang okay ya untuk newborn baby . saya tak beli lagi susu fm sebab dah 2 kotak xsesuai ..bulan depan hantar pengasuh mmg kene bg susu fm.sebab susu sye cukup2 je untuk baby ..xdpt nak pump banyak buat stock..setakat ni memang baby df sahaja #pleasehelp #firstbaby #seriusnanya #ingintahu #sesiapapernahalami

1 Balas

kadang2 baby muntah sebab reflux. tak burp atau overload ( terlampau banyak minum susu ). sebab bayi newborn dia tak tahu lagi ya rasa kenyang ke lapar ke. so dia akan hisap jela sebanyak mana kecuali dia tidur.

2y ago

ooo terlampau banyak minum susu ye .sebab hanya terjadi bila minum susu FM.. susu ibu okay.. xada ape ape... saya tak menyusu baby sambil baring .saya duduk..dan nyusukan baby .