Pemakanan ibu

Salam. Normal ke kalau perut lapar setiap masa? Baru lepas makan then lapar lagi. Sampai nak tido malam pun tak boleh lapar manjang perut asek berdendang je. Ada suggestion tak cara pemakanan nak bagi kenyang dan tahan lama? Early pregnancy

2 Balas

1st,ubah mindset. kalau dlm fikiran asyik fikir makan,memang sentiasa lapar. 2nd,makan banyak protein drpd nasi. protein buat kenyang lebih lama. early pregnancy anak ke 3 sy mcm ni la. kejap2 lapar. sampai terbangun tengah malam terus kaut nasi sebab lapar. lepas tu minum air gula,ambik kau. terus GDM🤣🤣. lepas ada GDM,sy diet. No sugar low carbs. nasi sesenduk sayur setengah pinggan. mula² rasa nak termuntah sebab banyak sgt makan sayur. dlm masa sebulan badan sy dah mula biasakan diri dgn diet sy. nasi sesenduk pun dah kenyang sgt²,tentunya dgn tambahan protein dan sedikit buah. kalau sis tak ada GDM,boleh makan buah utk kudapan. banyakkan minum air 0 juga ya

8mo ago

Sama sy anak girl alahan sampai bersalin. Boy first trimester je alahan. Hat no 3 ni taktahu lagi baru harini start muntah2. Dah start alahan ni no more makan byk dah lah huhu. Harap sgt takde sangkut gdm ke apa. risau

normal..lagi2 kandungan sudah mmbesar.. 😊

8mo ago

Sy baru 6w. Tapi dia punya lapar taktau nak cakap camne. Sampai taktahu nak makan apa dah 😅