Baby mengeras

Salam .. nk tnya ,sy skrg pregnant 7bln tp baby kerap mengeras , normal ke ? #ingintahu #firstmom #pleasehelp #firstbaby

4 Balas

tanda² utk bersalin bila dah rasa ada perut mengeras.. cuba tengok ada keluarnkeputihan/lendir atau ada air(sluar dalam kerap ada basah² xbanyak? jika ada get ready ya.. silap saya tak pergi checkup lebih awal jadi saya tak tahu rupanya saya akan bersalin awal. jika lebih awal mungkin saya akan sempat di rawat sebelum baby kluar..tapi dah terlambat..now..saya momy premature..skrg baby saya masih di NICU. EDD 24/10/2022 Tapi dengan takdir Allah.. baby saya dah lahir 8/7/2022. kena segera checkup kalau rasa lain² supaya momy dan baby dapat diuruskan dengan profesional dan selamat..inshaallah..

sy bru nk msuk 7 bln ni makin aktif 😵‍💫😵‍💫😵‍💫 and xselesa perut . gelisah je. jrg mengeras cume suke tendang kuat2 .. 😖😖😖lagi2 kalau mls nk bgn pg, dy tendang kiri kanan nk suruh kte bgun makan🤣🤣🤣. tp skrg dh start rse kontraksi palsu . ttbe skit perit xmcm sblm ni. risau kdg2 ..tp hope2 blm kuar lagila baby.

2y ago

hehe sy pn sama .. dh 3kli prnh rasa contraction g klinik doc cek , pintu rahim msih tertutup cntek .. doc ckp tu normal sbb rahim kite mula nk terima sakit contraction tu ..

kalau stiap 5 minit mengeras lepas tu stiap saat juga makin lama makin kuat perut mengeras even dah try bwk makan tp asyik mengeras perut .better puan g ke hsptl dptkan rawatan kadar segera .kdg2 ia tanda awal tuk bersalin..mg dpmudah segalanya..aamiin

2y ago

sm2 😉

sama...sy pun pregnant 7 bln skrg...baby dah start belajar mengeras,kdg masa baby mengeras pinggang pun ikut sakit tp tak la smpai tak boleh tahan...bila baby mengeras,sy bawa baring mengiring dan kurangkan pergerakan...terus ok balik

2y ago

😁