nk tnya

salam, nak tnya.. sebelum check upt tu mommies ada tanda2 apa tak?

115 Balas

Rase malas melampau, pastu makan tak habis., padahal kalau makan sampai makanan suami di ambil nye.. Malas nak masak.. Pastu asek naik angin jek...kejap marah, kejap sweet2 dengan suami.. dan pelik kenape tak period lagi... Tak pernah miss period... Selalu on time... Today check upt... Alhamdulillah... Double line.. Now 5 weeks..

5y ago

Saya pun belum buka buku. Nanti nurse cakap awal sangat, tp rasanya minggu depan nak buka dah buku. sebab saya ada sejarah buah pinggang bengkak dan cyst kt payudara skrg tgh mmbengkak.

tanda2 saya mimpi dlu. satu hari lepas tu malam2 saya teringin makan meatball yg bakso tu cakap kat suami so beli bakso tpi xnak kuah letak chili byak. suami citer org yg jual tanya suami isteri mengandung ke apa. besok pagi saya saje2 check dgn upt yg saya mmg standby sbb merancang end up hasil nya positif nangis bahagia kat toilet umum 🤣

Wsalam..Sy sis...sebelum check teringin sgt² nk makan putu mayung...pastu xad org jual...rsa nk nangis...mmg sy nangis kt pasar mlm...pastu sy rsa mcm lain ja...sy trus try test upt mmg naik line tp samar gila²...pastu priod lewat 4 hri sy test lg dh terang...suami trus bli yg clearblue digital sruh test nk tgok ad bpa mggu...smoga ad rezeki sis

5y ago

Sis banyak kn berehat...sy doakn smoga ad nyawa dlm rahim sis secepat mgkin amin..permakanan kna jga tw

anak 1 st dulu minum teh tarik tetiba muntah. tak penah² minum rase nk muntah padahal air favourite. 😅 anak 2nd perut tetiba rase kram. lepastu bila anak pertama menyusu. breast jadi sngt sensitif. kencing rase sakit. pergi klinik doc kata kencing kotor. 2, 3 kali la pergi klinik isu yg sama. laa rupanya preggy. 😅

Saya demam 2 minggu dan sakit urat..lepas tu saya rasa lain macam dah badan..saya cek time dah lewat 9 hari pukul 3 pagi..siap tanya member betul kew tak saya pregnant..rasa mcm tak caya ..sebab 3 tahun menunggu dan buat cek negetive jew..alhamdulillah genap perkhawinan saya yg ke 3 thn baru lekat..doakn saya ya kwn2..

Hubby demam ngidam mkn jerok xnak mkn ubat... Hubby perasan puting payudara bentuk lain.. Lepastu bini nye asik tdo je.. Bangun pagi saje test x sangka naik 2 line terang. . Period lewat x sure sebab mmg x regular tiap bulan... Alhamdulillah.. Semoga sihat selamat smpai akhirnya... Aamiin...

Sya rsa mlas mlampau2, ase nk tido tknk wat kje ap2...tpi alahan xdk mse tu, tpi dy tetibe tnjok kemalasan thap mlampau...sya pon xtau knp jdi cmtu, sbb sya jnis yg suke wat kje umh..tpi klau tetibe jdi mls mlampau ni sya pon plik ngn diri sya...last2 cek upt 2 line, 🤭🤭🤭

ada, mood xmenentu..sasaran marah adalah encik somi🤭 nasib en.somi jenis cool&steady, dia lah org pertama yg syak isteri dia prgnant sbb angin xtentu pasal, sekali pg check kandungan dah masuk 4minggu☺️ sekarang tgh tunggu hari ni, doa2kanlh sy selamat semuanya..

Xde tanda atau rse apa² pon.. Sebab semua tanda suami yg dapat.. Pening.. Mual.. Muntah.. X sedap badan.. Kita first time mana nak tau apa.. Smpai mil tegur mabuk kenapa, bini ngandung ke.. Terus dia syak kita pregnant suruh buat upt.. Rupanya memang positif pregnant 😅

Sakit cm Senguggut tp x period2 juga . Biasa sminggu sblom priod saya sakit payudara . Tp dkt sebulan payudara ngilu sakit2 . Tu saya try cek sbb sebulan sblom jd mcm tu saya pernah cek upt tp -ve . Tu mls nk mengharap sgt . Rupanya melekat lps sbulan tu .