bengkak susu

Salam. Nak tanya, saya df baby. Baru habis pantang. Masa dalam pantang tak pernah bengkak susu. Cuma jadi baru2 nie. Macam mana nak pulihkan ye? Nak kena perah ke? Kalau perah susu tu bg kt baby guna botol ke? TQIA.

9 Balas

selalunya susu yang bengkak ni, susu nya cair. puan boleh cari tukang urut supaya boleh urut bahagian breast. tak pun, puan boleh tuam air panas kat breast. sambil² tu urut ke bawah. susu tu tadah. nak buang susu tu atau siram ke pokok pun boleh. sebab susu tu cair. banyak kandungan air dari lemak. sebab dah bengkak kan...