Luka jahit

Salam, mummyz² sekalian. Tumpang tanya ye, maaflah saya young mummy takde pengalaman langsung. Kalau luka jahit bersalin normal brp lama ye nak ambil masa utk pulih semula? Brp lama nk jaga langkah supaya jahitan tak terbuka? Skrg sy dlm 10 hari dah berpantang tapi masih takut nak bergerak, pakai seluar. Please anyone help me ?

10 Balas

Sy dekat sebulan jugak sbb lepas bersalin seminggu warded. Dh balik anak pulak prolong jaundis. Terlalu byk gerak tu luka lambat sikit baik.

5y ago

Byk gerak bkn xblh. Lg elok untuk lancarkn darah. Tp sy lasak sbb bf bby pn sy bersila. Haha. Tu lmbt. Last sy minum jelly gamat n sapu gel gamat. Seminggu je trus ok.