baby takot air

Salam mummy smua , nak tanya ada x anak² mummy bila nk mndi je mnangis mcm kena dera, anak sy bila time mndi je mesti menangis , sy dan husband buat x thu je bila ank mngis time mndi , kami nk dia biasa dgn air, tp masalah sy berpantang dkt rumah parents sy , mak ayah sy ckp x perlu mndikan bby sgt sbb bkn kotor pun. Kami cuma nk dia biasakan dgn air je, nnt da besar xdelah takot air nk mndi..

24 Balas

Seeloknye mandikan baby waktu pagi antara 8-10pgi dan petang antara 5-6ptg.. Sabun kepala dlu, lps tu basahkan kaki n bawa keatas.. Alhamdulillah dari baru lahir anak2 sye semua okey je mandi, klu nagis pon sikit2 je.. Dorg pon mandi air paip dari singki tu je tkde mandi air suam pon