Perut Tegang Dan Mengerasa

Salam mummy semua nak tanya laa macam mana nak hilang rasa sakit perut bila mengeras Dan tegang ye?? Sekarang nak masuk 3 bulan mummy boleh bantu mcm mana nak rasa hilang sakit ?

9 Balas

Macam mana nak hilangkan??...mcm ni la sis...sis sabar je ye..banyakkan bdoa..sbb itu xde cara nak hilangkan..sbb dia akan hilang sendiri...dktr pun xdpt tlg...

Ubah kedudukkan sis, Klau baring sebaiknya ngiring kiri atau kanan...bantal letak kat pingang... Insyaallah berkurangan...

Heheh rjin ubah posisi ja.. usap2 prot tu... tu kecik lg nnti dh 6 ke 7 bln lg x thn😅.. sabar ea ibu

perut tegang je tu.. sbb baby nk m'besar.. nnt byk bln, lg terasa.. bykkan b'sabar ye sis.. normal je tu..

Sentiasa ubah posisi duduk atau baring sis, sy rasa lanie tapi lama lama terbiasa nanti😄

Kena rajin ubah kedudukan.. Nt makin besar mkin slalu rasa

3bln dah rasa mngeras ye sis

Baby nk membesar tu...

Ubah posisi kedudukan