CANDIDA ALBICANS (14 WEEKS)

Salam moms sy nk tanya ,ada x yg terkena jangkitan kulat (yeast) candida albicans time preggy seawal 14 weeks ? Maaf , sblm tu sy nk tanya,ubat CANDIDA yg insert dekat bawah (kemaluan) tu betul ke mmg pns?sy smpai skrg xbrni nk pkai ubat tu,doc ckp klau xpkai lg bhya sbb nnti tkut effect dkt bby & mudah terkena GBS.. Dh 3 org mommy preggy ada bagitau,lepas je pd dia insert ubat CANDIDA tu kt kemaluan , x selang beberapa lama diorang miscarriage , tp kenapa ye??bkn ke ubat tu doc sendiri yg kasi @ ada sbb lain 🤔 - Anyone tau x? #ingintahu #firstmom

17 Balas

sy ni spnjng kehamilan ad masalah kencing kotor dan keputihan... ubat tu sy dpt dh 4 kali... so far okey je xde pape 😅 walaupon dh pakai tetap ada jgk kuman nya... smpai on antibiotik 3 kli... skng 32 weeks tunggu result doc pakar positif gbs atau x , klau ye smpai bersalin lh sy kne on antibiotik 🤔 so far ubat tu xde pon rasa panas... pakai ubt tu pon mlm sblom tido