CANDIDA ALBICANS (14 WEEKS)

Salam moms sy nk tanya ,ada x yg terkena jangkitan kulat (yeast) candida albicans time preggy seawal 14 weeks ? Maaf , sblm tu sy nk tanya,ubat CANDIDA yg insert dekat bawah (kemaluan) tu betul ke mmg pns?sy smpai skrg xbrni nk pkai ubat tu,doc ckp klau xpkai lg bhya sbb nnti tkut effect dkt bby & mudah terkena GBS.. Dh 3 org mommy preggy ada bagitau,lepas je pd dia insert ubat CANDIDA tu kt kemaluan , x selang beberapa lama diorang miscarriage , tp kenapa ye??bkn ke ubat tu doc sendiri yg kasi @ ada sbb lain 🤔 - Anyone tau x? #ingintahu #firstmom

17 Balas

Biasanya apa yg doc sarankan tu, insyaAllah takkan bahayakan kandungan Tapi doc pakar sendiri ada cakap, apa2 pun bergantung pada izin Allah swt, kita hanya mampu ikhtiar sahaja. Klu Allah izinkan baby tu membesar, insyaAllah baby tu akan membesar dgn sihat, dan jika Allah berkehendak sebaliknya, maka tiada apa yg mampu kita buat. Mudah2an urusan awk dipermudahkan, dan semoga baby membesar dgn sihat dan sempurna🤲🏻

1y ago

😘