Tekanan darah tinggi

Salam mommy semua,saya sekarang hamil 11minggu,pernah tak mommy2 sini check bp kalau di kk tekanan darah tinggi contoh 136/70,tpi klu check di rumah tekanan jadi rendah 104/80..saya jadi risau...skrg ni saya seminggu 3kali pergi klinik pantau bp....

2 Balas

i setiap kali kalau nak cek bp, masa tu laaa berdebar terok. ntah laaaa. selalu tinggi lah. then nurse akan cek beberapa kali. sometimes dia suh duduk dulu dan sat lagi dia panggil balik.

1y ago

kan sis...asal turn nak check bp ...hati2 saya pun berdebar2😂....nurse suruh baring dlm 30minit...baru tekanan normal....selalu sis bacaan bp berapa?