Ubat

Salam mommy. Bakal mommy2 semua ada dapat ubat macam ni dari klinik tak? Sy first preggy dan ini first ubat doktor bagi. Katenya ubat baru.. Sy makan ubat ni lepas tu muntah. Normal ke?

Ubat
101 Balas

Hb awak low ye? Kalau muntah, awak mkn sbelum tdo malam tu. Minum dgn sunquick, air lemon ke..

Dlu pun tekak x boleh terima. Sye minum dgn jus buah atau sunquick. Alhamdulillah boleh telan.

Sy pn pnah dpt ubt ni n sy pn muntah lpas mkn ubt ni...skrg x mkn dh,sy mkn iberet pulak

sy mkn ubat ni pun mcm tu jugak..sy akan mkn malam.time betul2 ngantuk tu..baru x muntah

Dpt jgk misi suruh try mkn.klu xsuai akn pening..klu pening jangan makan bagitau misi

normal. timing mkn tu kena betul. goodluck hb naik Insya-Allah. its a good progress

Kalau sya bbrpe lepas dpt obimin, folic acid kene makan juga la kan.. Sbb hb okay..

Xnormal, sy pon mula2 mkn ubat ni sy muntah. Lepas tu nurse tukar ubat lain bru ok

Saya dapat alhamdulillah...xda rasa nk tmuntah ka apa OK ja,mkn sebelum breakfast

Sama la saya pun muntah.. next week jumpa doctor nk Tanya.. nk stop dlu xlarat