teringin makan gulai nenas

Salam mommies. Sy skrg pregnant 21 weeks...teringin sgt nk makan gulai nenas ikan masin. Bahaya tak untuk baby?

24 Balas

Makan je la sis.. pregnant ni bukan satu hukuman sampai nak makan apa pun mcam 1 kesalahan. Masa p appointment klinik tu tanya nurse/doctor,dorang lebih tahu apa yg terbaik utk ibu mengandung. Ada benda kita boleh follow petua lama, ada benda yg tak perlu pun. Zaman dah maju, cuba la cari Ilmu dr orang yg betul, org yg memang tuntut ilmu dgn betul dgn kajian berabad & bkn sekadar guna ayat "org dulu2" . Cuma klau mkn tu ingatla apa yg Nabi dah pesan, mkn sebelum lapar berhenti sebelum kenyang. Yg jadi punca bila mkn sampai lupa diri,bila overdose mcm2 boleh jadi .