Upt positif

Salam mommies, saya nak tanya saya cek upt naik double line dan pergi ke klinik untuk cek dan doktor cek naik double line juga..tapi dalam masa yang sama doktor scan tak nampak kantung dan doktor kata sepatutnya kandungan dah 8 minggu ikut tarikh last period..dan doktor suspect saya kandungan luar rahim..😢 ada tak momies pengalaman macam ni#ingintahu #firstbaby #Ttc10bulan #ingihintahu #infokandungan

Upt positif
7 Balas

Sy pnh jd cmni msa bln 2 hritu, delay period then check a few upt positif, upt kt private klinik pun +ve tp scan xnmpk apa2 even kantung pun x nmpk. Sy nye period slalu 6 hri je n range dlm 33 ke 40 hri but genap 45 hari delay period turun drh yg bnyk n bterusan smpai belasan hari. Ada yg ckp ni mcm chemical pregnancy tp xtaulh btul ke x sbb bbrp hri lps tu ada keluar ketulan drh bsr jgk. 2 bln strusnya which is bln 3 n 4 kes yg sma delay period n upt positif, tp msa tu sy buat xtau je sbb tkut bnda sma jd. Lastly lps smggu upt positif sy try g scan just in case tkut ada isu dlmn sbb lma sgt x period n tnyata dr sahkan pregnant tp bru 5 weeks which is jauh lari dr weeks sbnr spttnya msa tu 7 weeks++. Now dah 32w n excited nk tgu baby keluar. Harap dpermudahkan smua nanti.

2y ago

@syahira xpe mgkn lps ni ada rezeki awk. Pantang leklok InsyaAllah mudah lekat balik nnti.

saya mse mengandung ank kedua, pon kantung tak ada, mmg kosong, pergi hospital kena tahan wad seminggu, sebab doktor syak mengandung luar rahim, lepas tu buat epau dgn amik darah.. diorang ada buat kiraan apa tah sye tak pandai sebut,dann rupanya kantung tu lambat 2 minggu tak silap, lepas 2 minggu nampak kantung, tapi baby tak nampak, pastu buat lagi epau, baru nampak baby nye.. kena fikirkan positif, kalau ada nampak tanda-tanda ni terus g hospital, keluar darah, sakit perut macam nak bersalin.. semoga dipermudahkan..

2y ago

Insyaallah terima kasih awak bagi kata semangat..semoga ada rezeki untuk saya semoga doa yg baik berbalik semula pada awak😊

Sy thn lepas pregnant 6minggu. cek dkt klinik doc kata xnmpk kantung. doc suruh dtg lagi 2 minggu. slps tu Sy sakit perut n ada bleeding skit. pegi klinik still xnmpk kantung n doc buat surat refer hospital n Sy trs ke emergency. dekat sana Sy disahkan ectopic pregnancy (mngandung luar Rahim). kandungan Sy berada dlm tiub sebelah kanan. n Sy operation laparoscopy hri esoknya. n Alhamdulillah skrg Sy tgh preganant 7 bln.. cuma klu awk ada bleeding or rasa sakit cpt2 pegi hospital ya.

2y ago

Amin terima kasih awak .. semoga doa yang baik berbalik pada awak 🥰

period puan regular ke? mungkin persenyawaan lambat so kiraan x tepat..

2y ago

Kiranya lepas 2 minggu awak datang tu scan dah nampak baby ke awak

Try scan klinik lain? Mintak advise doc lain pulak.

2y ago

Okey awak nanti saya try check klinik lain. Terima kasih ☺️

try check kat klinik lain sis

2y ago

Baik sis terima kasih😊

try cek klinik lain

2y ago

Okey awak terima kasih