Sakit Mengandung 8minggu

Salam mommies, saya nak tanya kalau ada yg tahu tlg beri pendapat ya.. 1. Saya alami perut cpt kembung lepas makan dan sgt tak selesa bila nak duduk. 2. Saya juga ada alahan mual2 loya tp alhamdulillah setakat ni takde muntah dan masih terkawal, cuma disebabkan hal ini saya susah nak telan makanan dan memilih.. 3. Saya mula sakit pinggang & bahagian belakang hingga ke lutut sejak 4-5 hari yg lepas (dlm 8 weeks ni). Jalan tu rasa lenguh pun iya.. 4. Kadang bila kencing, saya ada lah tahan mcm sejam camtu kan kemudian saya pergi ke toilet dan terus lepaskan tanpa slow2 tiba2 bahagian perut kanan saya cramp. Jadi lepas kejadian tu, tiap kali nak kencing saya kena slow dan sambil pegang/usap perut. 5. Kdg mlm tido terjaga rasa tak selesa pusing sana sini. Kadang sejuk kadang panas. 6. Kdg ada rasa perut cramp, dtg kejap kemudian hilang. Semua ni make sense ke? Normal bg org mengandung ya? Saya kdg rasa risau sbb dlm hati rasa takut sgt, 'ada yg tak kena ke dgn badan aq?' Saya cuba husnuzon je tp sbb was2 tu saya tanya di sini.. #pleasehelp #ingintahu #firstbaby #bantusharing

9 Balas

Normal sis,,sy pun cepat kembung perut,,duduk tpt keras xselesa,

2y ago

kann perut sakit mmg x selesa pun buat apa.. klu tgh keje mmg mengeluh jelah