Hamil Selepas Sebulan Keguguran

Salam mommies. Just nak tanya pendapat mommy2. Hamil selepas sebulan keguguran akan ada risiko apa2 tak? Saya dah lewat 3hari period. Saya test macam samar2 2 line. Tq

12 Balas

Sy pn hamil selepas sebulan keguguran, tp sy tunggu datang 1st period dulu lepastu baru bersama dgn suami. Sepanjang tempoh tu sy amalkan folic acid. Masa 5weeks pg scan di hosp.umra dh dengar heartbeat dgn baby sekali. Doctor bg mkn duphaston selama 3minggu tp sy teruskan mkn duphaston smpai ke week10.

4y ago

Nur Syazana : sy gugur masa kandungan masuk 2bulan. Pantang selama 2minggu mcm org bersalin. Klu sis dh 5bulan setau sy kena pantang mcm org bersalin 9bulan. Kena berpantang 40hari dgn bertungku,berurut dan pakai stokin.

In Shaa Allah xdew ape2.. Cuma pengalaman sy dpt dri kwn sekerja yg pregnant lepas sbulan dua keguguran ade risiko pendarahan jelah. Specially kalau bersalin czer. Doa yg baik2 yer sis. In shaa allah, xdew ape2 tuuu.. Jge dri.. Jge baby elok2 yer

4y ago

Itu la yg sy tefikir. Takut ad risiko apa2. InshaAllah semua baik2 je. Thankyou sis ❤️

Sama mcm saya. Bulan 1 aritu gugur, bulan 2 positif. Skrg 17w, mase buat buku nurse ckp knp tak tggu 6bulan tp saya diam jela. Takut tu mmg ada tp positif je inshaaAllah tkde apa2. Rezeki ☺️

4y ago

InshaAllah. Thankyou awak 🥰

saya pun hamil lepas sebulan lebi keguguran.. rasa mcm x percaya pun ada. amazingg 😁 time jmpa doctor, xda pula kata ada risiko. ubat kuat rahim pun xda kena bgi. skg saya da 3rd trimester

4y ago

Harap2 mcm tu la. Thankyou sis ❤️

sama gugur juga bulan 2 , bulan 3 lekat balik ,ni baru buka buku , alhamdulillah nurse x marah , scan baby pun dah ada jantung ... insyaallah pikir positif je ... selamat semua nya ...

4y ago

sy terus pregnant 😊 , hcg sy memang agak kuat ,😅😅 , buat upt terus naik line +ve terang , mungkin puan kena pergi klinik minta scan kalau doc bagi ,sbb kadang2 hormon kita x berapa cantik sbb lepas gugur ,,make sure doc confirm kan , & teruskan makan acid folic ,sbb sy lepas gugur masih terus makan acid folic ,semoga dipermudahkan urusan sis 😊😊

InsyaAllah xde apa²..akak sy pn lps gugur xsmpat dtg first period pn dh mngndung blek,. alhamdulillah dh msuk 2nd trimester 🥰

4y ago

Ohh. Ada sakit kt mana2 tak? Sbb sy dh 2-3 hari main sakit dekat ari2.

Sya gugur bulan 1,bulan 3 pregnt..bila tau sya pregnt balik,sya pun ada terpikir mcm tu juga...skrg dah 15 minggu 6 hari..

4y ago

Nurse pun ada ckp mcm tu,,tapi dah pregnt ni,rezeki jgn d tolak🤭

insyaallah doa yg baik2 je..ari tu misi pun ckp kt sy bahaya pregnant awal2.tp dh rezeki cuma nya kena extra careful la ye

4y ago

Tu la terfikir jugak. InshaAllah harap baik2 je. Thankyou sis ❤️

Lain orng lain keadaan badannya. Insyaallah jaga baik2,doa banyak.☺️☺️

saya ggur sebulan jer.. lpas tu sekali period terus lekat .. sekarang dah 6 bulan dah

4y ago

Sama la dgn sy. Gugur sebulan lepas period terus lekat. Tp masa awal2 awk tau preggy balik ad sakit kt ari2 tak?