Luka nyamuk gigit atau alergic?

Salam mommies, nak tanya ada tak anak yang kena macam ni. Tak sure la tiap kali kena gigit nyamuk mesti jadi macam bengkak, pastu nanti berlubang luka, berair, and dah elok nanti berparut. Tak sure kena gigit nyamuk ke atau ape. Pernah sapu stelatopia mkin berlubang, sbb ingat eczema ke ape. Sapu minyk telon pun tak elok jugak. Kesian baby, sbb bile pegang situ dia macam tarik kaki dia mungkin sakit la dia rasa.

Luka nyamuk gigit atau alergic?
2 Balas

Already went to the doctor and the doctor said it just kena gigit nyamuk. Sapu sudocream and vaseline je okay mommies. Once kena gigit nyamuk tengah merah tu terus sapu sudocream. Lmbt lmbt nanti jadi bengkak and luka. Doctor said anak dia pun kena macam ni and he see himself nyamuk gigit and esoknye naik macam ni.

Bawa jumpa doctor sis