Tak datang period

Salam mommies kat luar sana.. sy nak tanya , sy dah 4 hari lewat datang period, tapi bila buat test pregnantcy result negative.. sy ada pening kepala, sakit belakang, lesu.. kadang2 ada rasa nk muntah tapi tk muntah pun . Macam mana ye? Risau laa 😭#bantusharing #seriusnanya

10 Balas

Kalau period regular inshaallah ada khabar gembira,kalau awal masih susah nak detect oleh upt,tapi saya 1 minggu sebelum tarikh period ,saya kuat makan,ada mual,badan lemas,kuat tido,dan berat naik mendadak,perut rasa kram dan kembung dan cam besar.sekali test upt first negatif,kedua positif tapi samar sgt,pastu test negative,next cek balik positif dan line pun makin terang masa nak dekat tarikh period saya,alhamdullilah now kandungan dah 22 week 5 day.

8mo ago

Sama sama mom☺️

sama mcm sy skrg...mual Nk muntah semua Ada...smlm seharian perut cramp... sepatutnya period sy 27/10 tapi before 27/10 sy Ada keluar darah ckit dgn keputihan...keluar Lepas sy solat isyak..tapi bila bgn pagi xda pulak period nya..jadi sy solat mcm biasa...smpai laaa skrg....dah buat upt 4jenis upt semua negative...🥲🥲berserah jela dgn Allah...hrp² adala rezeki sy dgn suami...

8mo ago

amin² ya rabbal alamin..terima kasih sis doakan sy...semoga Allah permudahkan segala urusan sis ye...😊

tunggu je sis. period awal/lambat dalam seminggu tu still consider normal. kalau lebih dari tu, and check upt still negatif, sis boleh try jumpa doktor cakap period datang lambat, nanti dia check kalau ada apa2 masalah

first, period sblum nie regular ke x.. klu irregular, mgkin masih awal lg.. tp x smestinya, simptom2 awak tu tnda2 hamil, bley jd masalah ksihatan lain/period lmbt..

8mo ago

Period saya teratur je

bleh jadi sbb stress atau overwork ..sye pun pernah period lambat tp x pregnant.. rupenye stress,emosi x menentu

kalau period tetap tggu lg 1 week nnti tryla chck upt .mg dpmudahkan segalanya aamiin

wsalam.. sis tggu lewat seminggu/10 hari lpstu repeat lgi upt tu ..

8mo ago

Okey sis

sis blh try guna clear blue/ dip n tell.

8mo ago

Kalau macam ni +ve ke -ve ye??

period regular?

period tetap tak?

8mo ago

Tetap sis