Puasa ke dua

Salam mommies. Harini saya 35week dan hari ke dua saya berpuasa. Kenapa ye saya rasa baby kerap mengeras dan saya rasa macam contraction yang tak kuat skala sakit dia macam 4/10 setiap 10minit. Saya patut teruskan puasa atau tidak ye 🥺#ingintahu #pleasehelp

24 Balas

Islam ni mudah tak memaksa preg mom utk berpuasa atau pun tidak jika tidak berpuasa akn dtg ganti lah puasa & bayar fidyah. Puasa boleh ganti, Nyawa dalam perut tu susah di ganti. Saya dah 37w mmg niat dr awal taknak puasa. Sbb kita tak nmpk bby kt dlm mcm mne stress or tak cukup oxygen ke apa ke. jgn pentingkan diri ok nyawa ank lagi penting. nak buat ank ni bkn snng sis. Nasihat sy tak payah puasa dah hujung² ni