Puasa ke dua

Salam mommies. Harini saya 35week dan hari ke dua saya berpuasa. Kenapa ye saya rasa baby kerap mengeras dan saya rasa macam contraction yang tak kuat skala sakit dia macam 4/10 setiap 10minit. Saya patut teruskan puasa atau tidak ye 🥺#ingintahu #pleasehelp

24 Balas

Takyah puasa laa sis . Kesian baby tu , kita menahan lapar . Baby yg dpt effect .. nanti baby keras mengeras & dye terberak dlm perut dah satu hal kena bersalin awal

effect bby mengeras n aktif pun petanda bby lapar sis,sy alami sbb g kk dktr trus suruh mnum air mineral utk bg bby stabil balik.. smga sis kuat ya

Sya pon puasa penuh semlm, tpy sya perasan yg bby kurang gerak n kerap mengeras. So hri ni sya xpuasa, risau keadaan bby. 35w4d

hari pertama okay . hari kedua lepas pukul 3 baby kurang gerak even lepas berbuka . harini baby mcm tak berapa aktif .

klu rse was2 or pgerakn bby x mcm biasa.. buka je puasa.. x payah truskn.. nant ganti je..

Berbuka. Takut bby stress. Bby sy gerak last sahur. Smpai pkul 2 takde gerak, terus bbuka.

1y ago

Waktu byi dlm kandungan dia mmg tkde makanan puan.. Cuma apa ibu mkn akn beri khasiat Dan nutrisi pada janin.. So bukan ibu mkn bby pun mkn skli tak..

Jgn amik risiko. Paham syg klu tak dpt puasa bulan ramadhan ni. Tp elok la berbuka tu.

saya pun 35w saya memang tak puasa sebab saya kerap lapar, dan menyusui juga

berbuka sis .jangn biar kan lelama

baby lapar tu sis. kesian baby