Hospital bag

Salam mommies.. apa je barang yg perlu dibawa ke hospital kerajaan..? keliru buntu.. dah try google dan ikut.. tp mengikut pengalaman ibu2 yg dah bsalin, lain hospital, lain plak kperluannya.. ad yg ckp hospital pkaikan baby baju hospital, ad yg ckp pkai pkaian yg kita bawa...

Hospital bag
13 Balas

Bagi saya pengalaman di hospital kerajaan.. baby kita dipakaikan pakaian dari hospital.. Setiap pagi kalau kita tak sempat mandikan ank kita.. nurse tolong mandikan dia sekali tukar baju ward tu.. Sesetengah ibu² dia akan tukarkan baju ward dengan baju yang dibawa.. Ada yg kata kene marah kalau ditukar.. ada yang kata tak ada masalah.. saya pun confuse yg tu tapi saya tetap prepare awal² lagi² baby wipes dan pampers.. sebab takut ank kene tahan ward dengan nicu.. kalau nak mintak husband yang packkan barang keperluan kita dihospital memang alamatnya xkene dengan apa yang kita nak.. so prepare awal².. saya prepare 2 bag.. 1 bag untuk bersalin 1 bag lagi persediaan sekiranya anak ditahan ke nicu..

4y ago

kan... ingt xnk berat kn beg je.. sbb ad yg ckp nnti nk kena angkut sendiri ke wad.. so far, beg baby xberat.. beg mommy nya je yg berat sbb bawak thermos air masak la mcm2 yg penting...