Hospital bag

Salam mommies.. apa je barang yg perlu dibawa ke hospital kerajaan..? keliru buntu.. dah try google dan ikut.. tp mengikut pengalaman ibu2 yg dah bsalin, lain hospital, lain plak kperluannya.. ad yg ckp hospital pkaikan baby baju hospital, ad yg ckp pkai pkaian yg kita bawa...

Hospital bag
13 Balas

Pengalaman sy bersalin 4X, semua baby sy pakai baju sendiri..utk labour room, bw baju lengan pjg(seluar x perlu), diaper, kain bedung, hooded blanket..nnti kt ward baru pakaikan mitten n bootie, barut

4y ago

Iya..itu sy kongsi pengalaman sy je la utk kt labour room..baju bby utk kt wad mmg sy bwk,x pernah pulak baby sy diberi pkai bju hospital..Iya, lain hospital lain SOP nye..utk mula2 dan masa nk balik hntr/ambil brg tu dibenarkan lg..kalu brg tertinggal, suami xleh masuk dh..guard je yg hantarkan..