Baby aktif and Tak nak tidur

Salam mommie, Saya nk tnya baby saya 2bulan 29hari. Dia mengantuk tapi Taknak tidur walaupun mengantuk. Bila siang mmg mcm tu. Saya buat dia tidur mmg dia tidur kejap je tp masih mengantuk. And malam selalu nya tidur lama tapi tak tahu kenapa malam ni dia tidur kejap mcm siang Hari. And aktif sangat . Tangan tu selalu nk gosok muka. Padahal mengantuk tapi still Taknak tidur. Apa yang perlu saya lakukan?. #1stimemom #pleasehelp

3 Balas

Guna bedung. Kalau nak tidurkan baby gelapkan bilik, bilik kene xterlalu sejuk atau xterlalu panas, bagi susu kemudian ayunkan la dia..