berpa weeks kita boleh rasa tendangan bby dalam perut ?

salam mamy semua i nak tanya brpa weeks kita boleh rasa tendangan bby dalam perut ? i dah 15weeks masih belum rasa apa2 dah check doctor cakap tiada masalah . #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

10 Balas

Sy masa 16weeks++ dah start rasa. Tapi rasa halus2 ja mcm ada yg cuit kot dlm, mcm angin pun ada. Buat Sy rasa mcm betul ka baby. Smalam Sy dh 17weeks++, sy checkup time scan tu baby ada bergerak2 and rasa dekat perut. Halus2 ja rasa dia. Rasa baby bergerak ni, usually kalau sis jenis betul2 aware dgn badan sis, maybe cepat la dpt tangkap rasa dia tu mcm mana. Atau sis pernah pregnant sebelum ni, sbb dah tau dah kan rasa dia. Tapi smalam doktor ada bgtau jgk kalau 20weeks++ tu baru yg betul2 rasa dan mmg konfem dah baby bergerak tu. So, Kalau ni first time sis pregnant, it’s okay kalau 15weeks belum rasa lagi.