Pitam di dalam toilet KK

Salam mama semua , saya nak kongsi sikit kesah semalam saya semasa ingin pergi checkup pada 7/2/2023 .. pada hari tu saya datang ke KK agak ramai orang sebab semalamnya hari cuti , so agak ramai lah org checkup anak2 dan ibu mengadung pada tarikh sama dengan saya . bila saya masok saya tgok tempat duduk semua daa penuh , ada jgak BAPAK org duduk dekat kerusi menunggu .. dan saya bdiri terlalu lama kerana menunggu number giliran , semasa saya berdiri agak lama , kepala saya daa mula pusing2 dan mula sesak nafas .. dan berapa minit kemudian , saya baru saya dapat tempat duduk .. tiba2 nama saya pun panggil untuk ambik air kecing .. saya baru nak rehat sebentar sbb kepala masih pusing2 .. saya pun masok dalam toilet , sekerat jalan saya mula sesak nafas dan terus pitam .. nasib baik lah ada makcik cleaner kat dalam toilet tu .. ya allah nasib saya tak pitam terjatuh belah hadapan sebab saya skrg tgah pregnant 8bulan .. alhamdulillah nasib tak ada apa2 yg terjadi .. cuma HB saya low masa saya pitam . BP semua okay , P/S : Kepada Bapak atau Lelaki yg duduk di tempat menunggu di dalam KK , utamakan lah Ibu2 mengadung . kesian lah dorg yg berdiri lama untuk dapat tempat duduk .. sekian terima kasih

30 Balas

Saya pun pernah kena juga. Ingtkan husband tu tunggu wife sbb perut dh besar sekali saya tngok macam baru 2/3bulan. Tak nmpk babybump lagi. Kite ni dh sarat penat berdiri. Saya nak tegur, belum sempat tegur ade mommy bgi saya sit. Tapi saya cakap je "maaf en boleh tak bagi ibu2 yg sarat and bawa baby duduk? En boleh tungfu dekt luar, ade kursi dgn khemah. Ape2 jadi dekt wife nnti saya tolong panggilkan" dia diam sekejap baru gerak. Sabar jelah. Preggy masa pkp jugalah yg best hanya ibu and baby je bolej masuk. Suami saya sendiri kalau tunggu, dia tunggu dekt kawasan luar. Bukan panas pun.

1y ago

Hahaha bestnya dapat cakap mcm tu . mmg kena sekolahkan org gini. nak jadi bapak2 pun otak takleh pikir common sense. kan mendapat malu org sekolah kan kat situ 🤣🤣🤣🤣