Baby

Salam ibu2..Tadi sy pegi ke klinik seperti biasa bila doc cek degupan jantung baby x dpt dgr..dah masuk 19 minggu tp sy still x rasa pergerakan baby..adakah itu normal? bila nurse ajukan soalan sebanyak 5kali tanya mengenai pergerakan baby..bila sy katakan sy x rasa pergerakan baby..doktor rasa pelik..sy risau pla keadaan baby sy..ada sesiapa tak menghadapi situasi cm sy?Anak first xde langsung pengalaman..takut pla rasanya..tq semuanya..

2 Balas

sis prnah rasa mcm berombak x? kalau xsilap 20++ mggu bru dpat rse pergerakan baby. mase tu kita kne kira 10x gerakan tu. kalau jantung baby okay je, then saya rse ok je

4y ago

alhamdulillah..skrg dah 33w..dah kira pergerakan..alhamdulillah..semuanya baik2 saja..mgkin dlu x rasa sbb jenis perut tebal😂makasi sis🙏

doc xscan ke.. kalau scan mesti akan tgk degupan n pergerakkan baby

4y ago

time tu nurse je yg cek..dia x bagi jumpa doc pun..last2 sbbah risau sy g swasta minta cek..alhamdulillah dgr degupan..bru lega hati ini..