Checklist barang baby dan ibu

Salam.. ibu2.. sy pregnant anak first.. dah 24wks.. apa brg yg sepatut nya sy nk kena utama kan dulu ya? Nak beli semua serentak tak mampu 😅 terkejut juga tengok2 harga semua nya #firstbaby #bantusharing

13 Balas

start beli barang awak sendiri dlu. jamu ke apa bagai. i start beli awal sebab bajet2 tiap bulan. beli sekaligus memang terasa mahalnya. i setuju yang lain kata beli baju last. sbb taktau baby besar atau kecik. i bru je pregnant 2m ni tapi sbb pengalaman lepas, i dah contact CL, otw beli jamu dan barang i dulu. then baru barang start 6m. breastpump electric perlu sangat ye. dah bengkak sakit sampai demam. hehe