Cara turun kuning baby ?

Salam ibu2 , bagaimana cara paling mujarab utk turun kan kuning baby , ya. Baby sya 203 dah skrg . Hmm tolong share tips2 mandian hilang kan kuning , ibu.

11 Balas

-jangan makan jamu atau apa2 herba yang panas -jangan makan lada hitam, kunyit & halia -pergi kedai ubat cina bagitau nak uncang mandian untuk baby kuning. Rebus dalam 20minit. Saya rebus malam untuk mandikan baby pagi esoknya. Jangan campur air lain dah. -cari tebu hitam. Tumbuk dan ambil air. Titik dalam 2titik dalam mulut baby. Saya guna syringe je senang. 2x sehari. Pagi n petang. -susukan baby setiap 2jam. Baby kuning memang akan tidur je memanjang so kena kejutkan jugak Ni cara saya masa baby kuning haritu. Sekejap je dah turun