INFLUENZA A

Salam ibu2.. Ada tak anak ibu2 kt sini pernah kena influenza A? Anak sy 3yrs old harini doc detect +ve influenza A. Tp ubat influenza dh hbs, kena cari sendiri dekat farmasi, klinik or hosp swasta. Dah puas pusing tp ubat hbs stock. So mlm ni anak sy just mkn ubat selsema/tahan sakit & ubat supp je. Bahaya ke tak yer selagi xmkn ubat yg sepatutnya kena ambil tu?

4 Balas

Maaf, biasa ubat supp ni atas advice doktor je setahu saya. Takut ada kesan sampingan untuk anaknyg kene Influenza A ni.