Susu kambing dan pregnancy

salam and hi everyone? just want to ask, is it good to consume goat's milk during pregnancy especially early pregnancy coz i ade dgr some people said tak elok untuk pregnancy, btul ke?? boleh share pngalaman x mommy2 susu ape recommended time pregnant especially first trimester. tq

17 Balas

saya rasa bergantung pada individu. ada stgh org akan rasa panas bila mnm susu kambing. my MIL pesan if nak mnm susu kambing, beli yg fresh. jgn beli yg serbuk sbb yg serbuk tu kdg2 gula byk utk boleh jd GDM plus ada yg campur susu kambing dgn susu tepung biasa je. sy prnh beli susu kambing yg fresh, penjual kata if nak hilangkn rasa bau kambing tu, masak susu tu sekejap.

5y ago

sy pernah bca artikal susu fresh kene tgok jgk sis.. kalau yg blom proses bhaya jugak untuk janin.. sb ade bacteria ..