Botol Susu

Salam. Anak saya baru masuk 3bulan dan menyusu susu badan sepenuhnya . saya sedang ajar anak utk minum menggunakan botol susu (minum susu badan yg disuamkan) sebab ada waktu saya ada urusan diluar dan memerlukan orang lain menjaga anak saya . tetapi anak saya tak mahu minum susu yang dari botol, dia hanya mahu susu direct dari badan saya dan dia hanya main main lidah di puting botol itu . adakah saya perlu menukar botol susu atau ada cara lain utk masalah saya ini? tolongg saya ?

1 Balas

sy pun ada mslh ni sblm ni. sptutnya dr 2bln dah kena ajar guna botol susu. sy tpaksa bkerja dan tpaksa tinggal baby dekat pengasuh. dah 3,4 jenis botol sy cuba. tapi sy rs botol 'pigeon' wideneck sesuai n lembut. setiap pagi sblm hntar ke rumah pengasuh, sy akan mandikan dia, dan bg susu bdn. elok smpi rumah baby sitter, dia akan mengantuk dan tido. masa tido, baby sitter akn bg susu guna botol dan dia minum. sampai laaa dia dah 9bulan skrg.. dia redho jee minum susu botol. hehheehe.

4y ago

baby sis start bljr duduk umur berapa ya? haha .macam bnyk sy nak tanya sis. sy takde pengalaman,anak first 😂