saja tanya tanya

salah ke kalau saya bawa bby saya 6 bulan lebih main pasir/air dekat pantaai means pijakkan kaki dia ke pasir/air ? ikut orang dulu dulu 7 bulan baru turun tanah . #ingintahu #bantusharing #firstbaby

9 Balas

Tak salah sis. Sensory touch penting. Anak saya 3 bulan lebih dah bawa pijak pasir pantai. Bila dah 6 bulan now Alhamdullilah kaki tak geli sgt pijak apa apa.

ikut masing²...sye anak umur setahun bru trun tanah...ikut adat org tua saya.. tp...xde masalah pn...

Tapi skrg ni sensory touch pling penting utk baby. Bagi saya tak salah sis

Tak salah pun. Awal pendedahan bagus juga untuk sensory anak

tak salah . tapi boleh jadi salah kalau tak dipantau 😁

tak salah pun sis. boleh je. bagus untuk sensory.

baby saya 4 bulan dah bagi main pasir 🤭

Tak salah. It's good for baby's sensory.

blh je..