Kenangan 2/12/22

Saja nak share dgn smua..Alhamdulillah selesai sudah perjuangan melahirkan baby girl ni smlm..ikutkan due lama lg 21/12.. tapi 30/11 rasa contraction dari ptg on off n ada pattern,malam ke hospital lpstu kena admit sbb baby kerap mengeras n bukaan 2cm tapi sebelum kena seluk dkt hospital takda tanda yg kluar,lps je kena seluk terus keluar tanda darah.. bila dh admit doc pantau bukaan masih 2cm katanya kalau masih sama kena balik dlu .. nk dijadikan cerita budak kecik ni agaknya mmg suka buat kes pkul 3 lebih kot.. haritu contraction kt rumah 3 lebih ptg , smlm ketuban pun pecah 3.40pagi.. Tgh vc ngn suami tup2 pop meletop rasa air laju banyak n panas rupanya ketuban pecah,doc cek bukaan baru 3 cm tp dia suruh masuk lb sbb ada kosong kalau tk kena kebas nanti .. so pumpam2 kul 5 lebih dpt msuk labour room , lps pecah ketuban contraction makin kerap dan sakit .. tiap 5 ke 2min contraction dtg.. layan sakit smpai lah 12 lebih tghari bukaan sama je , doc pun decide tk blh tggu lama sbb dh kuat sgt sakit n takut baby lemas so end up emergency czer..maka pkul 4.37pm 2/12/22 lahirlah anak sulung seberat 2.78kg..tk pernah thu jantina dia apa selama ni , bila lahir bru thu,surprise btl kan😂 sekian..moga ada manfaat posting sy ni utk ibu2 lain .. kalau ada soalan blh je tnya ye#firstmom #firstbaby

Kenangan 2/12/22
10 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

waa bestnya dah selamat..doakan kami geng dis ni jugakk..sy 19/12 baby seronok lagi ni dalam peyut duk atas lagi dia hehe..tp asyik duk mengerass je dia

2mo ago

Alhamdulillah happy tak happy juga lahh sambil happy kena melayan sakit czer ni pulak hehe , pape pun syukur Alhamdulillah smua dh slmt..Semoga urusan awak dipermudahkan, inshaAllah tk lama dh tu

tahniah sis.....due sy pulak 23/12....doa kan sy dipermudahkan urusan jgk nanti....

2mo ago

Alhamdulillah terima kasih .. InshaAllah sy doakan moga segala urusan awak dipermudahkan ye..

sya pulak, due date 13/12 tpi baby dh lahir 20/11 😂 skrg baby sya bru msuk 2 minggu ❤️

2mo ago

sya brnak normal, air ketuban pecah pkul 3 pgi , baby lahir pkul 12 tghari 👍😂

bestnyaa!! i due 18/12 tapi apa sakit or tanda pun xde lagi ni 😫😫

2mo ago

InshaAllah dh tk lama tu , semoga urusan awak dipermudahkan tauu💕🥰

tahniah sis... cucuk epidural sakit tak sis? sy kena czer 16hb nnt

2mo ago

czer sbb baby songsang and highrisk high bp and ada gdm on insulin

alhamdulliah..slmt bpntg..ank sis dah kencing n berak?

2mo ago

risau slgi tak berak,Tak blh balik..dah try urut perut n bg mysu still blm Berak just balik2 kentut sja..

TapFluencer

wahhh taniah sis slmat bpantang yer..comel bby

alhamdulilah. tahniah awak. selamat berpantang❤️

2mo ago

sama2 awak☺️

samalh tarikh lahir anak kita sis

alhamdulillah tahniah

2mo ago

Alhamdulillah terima kasihh