Normal ke brbhaya???

Saat ni saya tngah mngandung 4 blan,tetba ad kluar darah cma flek je😔🥺tu prkara brbhaya ke tk??pasal saya tk tau,jadi cemas tau prkra mcam ni😭😭😭 Bagi sesiap yg tau pasal ilmu ni,tlong kongsi pndapat🙏

Normal ke brbhaya???
20 Balas

nurse tak de pesan ke? klau ada pendarahan tak kira sikit or byk kena pergi check dkat hospital. klau klinik kesihatan kawasan awk serba lengkap bleh ke KK saja sbb setengah kk takda mesin scan or apa2 ubat yg berkaitan. kkia selalunya terima yg appointment saja. so ke emergency hospital saja. INGAT. bila pregnant tak boleh ada sebarang pendarahan pun. klau ada tak normal kecuali doctor dah sahkan memang selamat.

masa bulan 2 haritu sy selalu keluar darah fresh mcm ni dan kadang2 keluar darah mcm period tu , tiap kali g klinik scan beby alhamdulillah okey , doktor kata maybe sbb sy penat . then bila dah kerap jadi mcm tu , sy biarkan je tp sy akan pantau pergerakkan beby . setakat ni alhamdulillah semua okey . sis kalau rasa was2 btw pegi hospital terus cek . semoga semuanya baik2 je ye

Better p hosp trs la.. Dpt jugak mengurangkan kegusaran & kerisauan dlm hati. Masa kita p appointment pun nurse & doktor rajin sgt pesan..klu da pa2 kuar dr bwh tu, trs dtg kkia yaaa...klu perut sakit lain mcm pun trs je dtg kkia.. harap sis & baby sehat ❤️🙏🏻

saya masa 19w haritu kuar spotting koko,byk dr ni..x sakit perut,xda bau,x da gatal², pergi hosp. scan n urin semua ok..maybe penat, sbb ada anak kecil berat 9kilo, 1y6m,doc x bg dukung dia..banyakkan rest ye sis..tido tinggikan kaki

3y ago

saya dah repeat scan dgn pakar..semua ok n normal saja..harap² mommy yg alami mcm ni semua ok jgk ye..

sya pun mcm ni masa 3 bln 2x tp sy berdoa je biar baby sihat2 dlm oerut sbb nk cek duit x cukup,noe baby dh 20 weeks sgt aktif dlm perut,smoga xde pape la kt sis tpi kku ada duit gi la doctor tnyakan sbb tiap org beza2

klo cecair ni keluar lepas awak bersama dengan suami. Normal nnti akn hilang sendiri. tp kena berjaga² kena lebih berhati2 masa bersama. Klo berterusan n kerap keluar cecair ni sila pergi ke hospital ya.

saya tiap kali gi klinik nurse mesti akn pesan klau ade pendarahan kena terus gi hospital..jgn dtg kk.. sis gi la hospital terus..

Setuju dgn ibu2 lain, terus ke hospital sis... Tiap2 kali check up mmg nurse pun selalu pesan psl ni...

Pergi hospital mommy dgn segera Jgn takut ye. Positifkan diri♥️ #TAPSupermoms #TAPactiveusers

x sure lha sbb xprnah jdi..tpi be care ful ok..smoga sis and bby seht aminn