Kuning Baby Meningkat

Risau Lah Baby Saya Kuning Meningkat Dari 112 Ke 172.. Ibu2 Yg Lain Ada Cara Macam Mana Kasih Kurang Kuning Baby.. Penat Balik2 P Kk.. Baby Baru Seminggu

6 Balas

Untuk baby jaundice, selepas hari ke-3 akan naik, selepas seminggu akan turun. Tapi kene kerap bagi susu badan ye. Setiap 2 jam. Harus kejut bangun sebab baby jaundice akan tidoo je. Kalau boleh setiap sejam lagi bagus. Kadang2 baby pro-long jaundice sampai 2 bulan. Selagi maintain bacaan, jangan risau. Kerap bagi susu badan je insyaAllah tak tinggi.

Sy pun mcm tu juga masa baby hari ke 4..bacaan 141. Selang sehari, naik 192..pastu 220,masatu dpt info member suruh mandi kan dgn mandian Pokok Dukung Anak, alhamdulillah turun jd 215,190,170,90..dan reda kuningnya. Pastikan kerap juga bg susu setiap 2 jam(kejutan baby bg susu jew) dan ibu jgn mkn mkn herba2.

4y ago

Rebus pokok dukung anak.. Mandian hari2.

try sis cari susu kambing ni sis yg minum. lepastu kerap2 bagi baby susu mcm sy dulu anak susah sgt turun kuning smpai habis pantang bru kuning dia turun mcm2 sy cuba last2 yg susu ni jg sesuai dgn saya mmg turun banyak kuning baby

bagi minum susu S26.. ANAK SAYe dulu pun kuning juga.. tapi dah minu. S26 alhamdulillah.. ok.. sis hari hari baby minum S26.

4y ago

sama. saya pun campur BF dgn s26 masa awal2 kuning

kerap bagi susu setiap 1 or 2 jam. baby jaundice memang kuat tidur Pn kena kerap jagakan dia.

Sy bagi baby susu bdn setiap 1 jam. Dr 165 turun 65 dlm 2 hari.