due date sentiasa betul keπŸ˜…..almaklum baru pertama kali

punya lah hairan last aku period 27/5/22.. kalau diikutkan due aku 3/3/23... tapi bila doctor scan .. due aku jadi 27/2/23.. knapa erkk.. betul je aku bagi tarikh last period..

3 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

EDD tu cuma anggaran je . sikit je anggaran ibu2 yang lahirkan baby ikut estimate due date tu. mostly ibu2 akan melahirkan sekitar 37w - 42w . kalau ikut kiraan saya 27/12 . tapi doktor kira 29/12 . so redha je la kalau baby nak keluar awal ataupun lambat πŸ˜‚

sama last period . 27 hb 5 . tarikh due date ade dua . satu 4 hb 3 .satu lagi 24 hb 2 .. hehe . saya pon pertama kali pregnant. 😊 .baru kawen 6 hb 6 baru ni 😁

2mo ago

tula prtama kali.. tapi doktor bagi tarikh due ikut saiz baby yg dia scan haritu.. jadi 27/2/23

Biasa doktor scan , bacaan tu ikut ukuran size baby. Mcm sy due 23/3 .. tp dlm scan 21/3 sbb size baby besar