Kritik Cara Didik Anak

Pernah tak orang lain mengkritik cara anda seolah-olah anda tidak pandai membesarkan anak sendiri?

Kritik Cara Didik Anak
49 Balas

Ada jer.. Husbnd saya sendiri yg ckp saya tak pndai jaga anak padahal dia tu langsung taknak ambil tanggungjawab jaga anak . Masa mula2 baru beranak ,dia akan tengok jer saya uruskn anak tengah mlm& brjaga malam...lps tu dia tidor balik.. Saya jer yg kepenatan, tak cukup tidur jaga anak..Saya tak pandai Mandi kn bayi pun dia prnh ckp "bodoh"sedangkn saya dlm proses belajar cara mndikn bayi yg baru lahir maklumlah anak prtama &langsung tkde pnglmn.. Saya stress sngt2 tapi kuatkn hati jer,saya tegur pun dia akan marah saya balik walaupun tegur baik2.. Saya ni jenis yang malas nak gaduh.. Smoga hati Saya terus kuat 😓

1.ramaii sangatt nak acah2 nak jadi mak bapak jadian macam lahh dia pandai jaga anak sedangkan anak pon tak ade🤨😔🤦🏻‍♀️ 2.ade yang anak ramaii macam lahh dia tahu segalanya sedangkan anak dia pon bukan dia yang jage lepas tu acah2 cakap macam nie "akak nie ramai anak banyak pengalaman nye dari kau tu" 😪🤨🤦🏻‍♀️ dua manusia nie tolong lahh jangan dok sibuk hal orang.. jage hal kau tu dulu😭🤦🏻‍♀️ nak bagi nasihat tapii tak kene tempatnye

Biasa juga kena. Padahal tak ada salahnya pun cara kita didik anak, lebih lagi saya ni jenis ibu yg tegas dengan anak-anak, banyak benda yg anak boleh dan tak boleh buat, anak-anak 3 orang semuanya mesti dalam pemerhatian saya, tapi di mata orang sekeliling mesti ada saje yg tak kena. Just ignore it! Janji anak-anak kita dapat sepenuhnya belaian, perhatian, dan kasih sayang dari kita as a parents. Lama-lama nanti orang sekeliling tu sendiri akan tutup mulut.

Ya.... selalu...bawa anak keluar malam nak beli burger kat depan rumah pun org dah tengok semacam.macam mana tak bawa.tak ada org tengok dia kat rumah.pastu lapar.nak suruh org tlg belikan tapi orgnya kerja..😅 cara mendukung baby pun kena tegur...lah...aku tau la apa anak aku suka...😑

Pernah tapi tak rasa seperti tak pandai jaga anak. Sebab yang dikritik adalah perihal normal bayi iaitu takut dengan ‘stranger’. Rasa nya kalau sendiri dah alami jgn memandai cakap itu ini perihal anak orang. Sepatutnya jadi ibu bapa yang lebih memahami 😊

Pandai laa mak depa nak besarkan anak² mereka macam mana, sibuk nak kritik itu ini. Paling sakit telinga bila cakap bab " susu" . Bukannya nak sokong bagi susu badan, ni sibuk suruh beli susu Formula.

kita masing2 ada kekurangan lagipun cara didikan kita masing2 tak sama,saya pernah di kritikan tetapi saya ambil kebaikan sj sbb kemungkinan ada betulnya juga seseorang cakap mcm tu.

Pernah je. Masa memula jadi mom to be, lagi lagi kami pasangan suami isteri muda. Tapi kami jenis tak ambik kisah. Yg penting kami jaga anak kami, kami bahagia dgn cara kami 💕

Dia tak kritik tapi terus report polis. Katanya saya mendera anak. Sabor je la hadap balai polis siap jumpa io buat report bagai sampai nak kene ke hospital declare luka. 😌

Pernah sangat. Kena pulak kita first time mom. Apa pun kita buat, semua dikritik. Kita cuma usaha yg terbaik buat anak, walaupun kadang² buruk di mata orang😊