UPT Negatif

Pernah tak ibu ibu kat sini ada pengalaman macam ni? Contohnya, saya ada banyak simptom seperti hamil tapi bila cek upt asyik negatif. Tapi mmg tak datang bulan and bila check tanda hamil pun boleh kata 7/10 tanda tu saya ada. Yang pernah ada pengalaman mcm ni cuba kongsi sikit ☺️ #pleasehelp

3 Balas

Jumpa dan consult dgn doc terus. Doc akan buat test yg perlu. Kalau memang x pregnant, doc akan bg ubat utk turunkan period. Pengalaman sy yg pregnant anak kedua ni simptom pregnant memang ada. Period pun dah lewat sebulan tp upt negatif je. Sy jumpa doc pakar. Doc buat test darah beta hCg dan bg sy ubat utk turunkan period. Kalau result x pregnant, sy kena mkn ubat tu. Turn out result sy pregnant. Alhamdulillah sekarang dah 8 bulan.

1y ago

period irregular ke tak

saya rasa better puan cek dgn pakai sakit puan. ada kemungkinan masalah hormon. bila hormon bercelaru, boleh menyebabkan simptom seperti pms/hamil. lambat dtg bulan pun ialah masalah hormon

1y ago

so update macam mana puan? pregnant tak

Pergi klinik pakar sakit puan