mertua kaki arah

Penat la dh first pregnant. Tinggal serumah dgn mak mertua , ya Allah mak mertua tak brapa sihat faham la kita tlg dia bt keje2 rumah yg mne mampu. Tpi dia kuat mengarah pulak, penat sgt pregnant2 ni masuk 5 bulan ni mengah. Kalau bt keje x larat dh sgt, nk baring je rasa. Dh la makan asyik muntah. Mak mertua duk suruh mcm2 itu ini. Suami x mampu nak pindah rumah lagi bt Masa Ni. Rasa stress sgt kdg kdg. Mommy please give me some motivation word. Utk hadap semua Ni. ???

52 Balas

allahuakbar.. bnyakkan bersabar ye sis..smoga sis tabah hadapi ujian ni.. sy pun pernah stress dgn mil ni..sblom brsalin kata x nak dtg jaga cucu..tp bila masa kt dlm labourom boleh plak dia cal paksa suami balik ambik kt kg..luluhnya hati..langsung x fikir sy sorg² je kt sini..sy sabar lg smpai brcampur air mata sedih dgn menahan sakit nk push baby.. rasa nk baling je hanfon.20 hari dia tggal dgn sy tuhan je tau stress nya..langsung x membantu..mulut je bunyi,tp baby semua sy uruskan..bila tngok muka ank cakap² dgn ank hilang stress.. ni tggu hari nk brsalin ank ke2.. doakan sy..