MAKAN MUNTAH

penat kdg smpai fedup dh , lepas je mkn terus munth , mkn pedas muntah , mkn masam muntah , mkn mnis muntah , mkn msin muntah , satu apapun tak msuk dimulut waima air pn sma , kdg nangis sorg2 xtau nk bt mcm mana dh smpai lembik bdn2 , ada tak yg pernah alaminya sbelumni and tips or kena direct gi kecemasan utk drip air bg ada tenaga ? harap sangat ada yg membantu jwb sbb ei penat sangat dh 😭😭😭😭

6 Balas

ni pengalaman saya lah, saya makan rumah parent, pastu duduk . sejam cmtu baru bergerak. kalau tak mmg saya muntah, saya masak sendiri tak lalu, makan je muntah, husb beli makanan kat luar pun saya muntah jugak, saya makan tempat lain baru ok. minum air suam, try makan bubur. kena makan juga awak. nnti tak ada tenaga. makan yg panas² bagi angin kembung perut tak makan tu keluar. semangatt 🫰🏻

hi mummy awak tak bersendirian ya, 🥰sekarang ni saya tgh alami 🥺xlarat sgt saya drip air .then dktr bg ubt tahan muntah dan gestrik . saya makan ubt kurg skit , hari2 makan muntah . makan muntah tgh makan pun muntah . awak kna bykkan makan buah especially buah yang ad air . dn mkn pn awk kna paksa . semoga kuat ya mummy 🌹

pedas..Manis..masam tu sume mmg mknn y blh buatkan muntah.awk cuba try mkn buah2 kering or biskut mcm creaker.klau mmg dah tahap mmg xleh masuk lngsung mkn minum blh g drip air.sy dlu pun pernah mcm tu jgk

2mo ago

sama jgk mkn buah2 kering dgn biskut creaker pn muntah , kul 5 pg td smpai muntah wrna hijau dh , trima kasih sudi rply esok hajat nkgi kecemasan terus

sya sedang mengalaminya.. 4 hari masuk ward kerajaan. sya makan muntah dan demam.. air pun rasa tak sedap. sedang bertahan.. tapi kalau mommy tak larat boleh ke emergency. mereka akan bantu.

mcm kakak saya.. alahan teruk sekelumit nasi pun xbole telan. dia kena warded drip air.. dah sihat dan nmpak bertenaga, baru boleh balik..

batter mkn buah jambu batu,air jambu batu,buah delima,tembikai,biskut,kena mkn sikit2 tapi kerap